Nit de Reis

Avui es la nit de Reis i potser es un bon moment per demanar quelcom a aquests Reis d'Orient.

Hem començat un nou any, i a les meves comptes de les rets socials, no us diré quines per que no me les tanquin, veig els mateixos missatges de sempre. L'un li diu a l'altre que això no es el que vas dir, l'altre contesta, si però tu tampoc ho vas fer, un tercer, però tu més... En fi, el mateix de l'any anterior. 

Ja ho va dir algú fa molt de temps, “EL PODER CORROMPE”, però collons, tant?

No entraré en aquesta guerra de que els de PIPICAN ho han fet millor que els de CANPIPI, no. Crec que les coses que avui estem patint no son el resultant del darrer Alcalde, partit o mandat, ja venen de lluny.

Recordo fa molts anys, a Parets teníem 2 piscines, una discoteca, dos cinemes, els seus Pub. Si per els que heu arribat més tard, els seus Pub, més de un, de dos i de tres, amb musica en llaune i en directe.

Ara, de tot això només queda, la piscina de la COREFO i un Pub?

El poble a canviat força, es la modernització i la globalització direu, però... en aquest impàs de prendre coses, podríem haver après a modernitzar-nos i adaptar el poble a la modernitat. No opinaré sobre les grans superfícies que ara tenim al complex IVECO. Allà on tenia d'anar aquell meravellós multi-sala de cinema, o els Pubs o Bar musicals per a joves, o la meravellosa anella esportiva seguint la llera de la riera.

Amb el pas dels anys et dones comte que el poble s'envelleix, no només les infraestructures, les persones que hi vivim també. I es curiós com, desprès d'anys i viatges, t'adones que el poble no està pensat per els que hi viuen, està pensat per els que hi dormen.

Tenim uns carrers, una mica descuidats, que permeten anar amb el cotxe a qualsevol lloc, no aparcar,però això es altre historia. La modernitat obliga a utilitzar el cotxe el menys possible, ja sabem que tenim de retallar les emissions. Senyors ex-alcaldes, ex-regidors, alcalde i regidors actuals, algun cop heu anat caminat per les aceres, no de l'Avinguda de Catalunya, sinó les dels carrers interiors amb la vostra parella, un carro de la compra o, això ja seria la pera, amb una cadira de rodes?

La veritat es que es força difícil, els conductors cedim el pas als vianants quan tels trobes de cara al carrer, es clar, no poden anar per les aceres, perquè no hi caben. Entre els pals de la llum o telèfon, els arbres, que per cert es tindrien d'haver podat, i els arbustos de les cases sense arreglar, no pots passar per les aceres, perquè el carro no hi cap, o el paraigües no el pots portar obert, i si el carro no hi cap, imagineu la cadira de rodes.

Potser seria bo, pensar en un poble per viure, on la gent es pugui moure caminant, sense traves. 

Crec que avui escriuré una carta més o menys així:

Benvolguts Reis d'Orient.

Aquest any, com que soc una mica més vell i, espero que, mes savi que l'anterior, us vull demanar:

  1. Que els polítics, TOTS, siguin persones sense sigles, però això si PERSONES que pensin en les altres persones.
  2. Que els nostres impostos s'utilitzin en coses positives per els que hi vivim al poble.
  3. Vull sortir a caminar per el meu poble, amb els meus amics o la meva parella, sense tenir de deixar-li anar la mà a cada arbre.
  4. Vull que el meu veí, no tingui d'anar amb la seva cadira de rodes per el mig del carrer, que pugui anar per les aceres, sense tenir d'anar senyalitzat.
  5. Vull que els avis i avies que van a comprar amb el seu carro, puguin anar per les aceres.

I una petició especial, que quan es prengui una decisió sigui ben pensada, no una nyapa, com la poda d'aquest arbre i que es va quedar un tros aquí fa anys. Tots preguem a Deu nostre Senyor perquè no caigui i si cau que no hi hagi ningú al voltant.


Moltes gracies per endavant i espero que treballeu molt i bé aquesta nit.


Comentaris

Entrades populars